Receptes Menjars d'Arreu del Món 2017

POLLASTRE AMB CERVESA Adela Portolés MARROC

Ingredients:

Un pollastre sencer tallat a vuitens o vuit cuixes de pollastre

Una ceba trossejada

Dues pastanagues pelades i trossejades

Xampinyons laminats o en conserva

Cervesa

Oli, sal i pebre

Farigola (al gust, jo hi poso molt poqueta)

Preparació:

Renteu i assequeu les peces de pollastre, salpebreu-les i fregiu-les en una paella. Jo procuro posar-hi poquet oli, perquè el pollastre (si el fem amb pell) deixa anar una mica de greix. Un cop fregit el pollastre, el col·loquem en l'olla on cuinarem el plat. Daureu la ceba i la pastanaga en el mateix oli i ho incorporeu al pollastre. Li doneu dues voltes i hi tireu un got de cervesa, Pugeu el foc fins que s'evapori l'alcohol i afegiu-hi aigua que gairebé ho cobreixi i una pastilla de brou de pollastre. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc, tapeu l'olla i deixeu-ho coure 30 minuts fins que el pollastre estigui tendre (uns 40 minuts). Un cop cuit el pollastre tritureu la salsa i afegiu-hi els xampinyons laminats passats per la paella 2 minuts amb unes gotes d'oli. Si no tritureu la salsa, afegiu-hi els xampinyons en conserva 5 minuts abans de finalitzar la cocció. Serviu el plat acompanyat d'arròs o patates fregides.

↑ pujar
©
Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l'Església, 1 - 08860 Castelldefels
Telèfon: 93 665 11 50