Receptes Menjars d'Arreu del Món 2017

AMANIDA PROVENÇAL Eugenio Gete CATALUNYA

Ingredients:

Variat d'enciams

Tomàquets cherry,

Poma, pera

Formatge emmental

Formatge gruyère

Nous, bacó natural (sense fumar)

Panses de Corint

Olives sense os

Variat de llavors

Pa torrat

 

Per a la vinagreta:

Sal

Mostassa de Dijon

Mel

Oli d'oliva verge

Vinagre balsàmic de Mòdena

Herbes de Provença

 

Preparació:

Renteu i escorreu bé el variat d'enciams i els tomàquets; talleu a daus la poma, la pera i els dos tipus de formatge. Afegiu-hi les panses, les olives, les nous i el variat de llavors.

Mentre es prepara l'amanida, fregiu en una paella el bacó tallat a tires petites i fines. Feu-lo amb el foc molt baix fins que es torni cruixent, però sense cremar-se. Quan el bacó estigui tebi, afegiu-lo a l'amanida juntament amb el pa torrat.

La vinagreta es prepara en una salsera, amb una base d'oli d'oliva i dues cullerades de mel per cadascuna de mostassa. Es completa amb un raig de vinagre balsàmic de Mòdena i s'empolvora amb  herbes de Provença. Tasteu-la una vegada preparada i corregiu-la -afegint-hi més quantitat d'algun ingredient per donar-li el gust just que es desitgi. S'ha de remoure amb una cullereta abans d'amanir l'amanida, perquè es barregin bé tots els ingredients de la vinagreta.

 

↑ pujar
©
Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l'Església, 1 - 08860 Castelldefels
Telèfon: 93 665 11 50