Saltar directament al contingut
 
logotip del centre foto decorativa on es veu gent amb els fills
Centres Educatius Municipals per a infants i famílies
idioma: CA | ES
text: A A A
Carta de Serveis
Calendari Escolar 2019-2020 [PDF]
Portes Obertes 2020
Preinscripció i matriculació 2020/2021
Projecte Educatiu de centre
Normativa d'organització de centre
Escola Bressol
Espai Familiar
Espai Familiar "L'Escoleta"
Espai Nadó
Espai Joc
La saleta, Aula d'atenció específica
Horaris Serveis Educatius 2019-2020
Llibret informació famílies 2019-2020
Menú menjador
Compartir l'experiència d'educar...
Agenda
Preus Publics 2019/2020
logo de la Casa dels Infants logotip de l'Ajuntament de Castelldefels
Imatge que garanteix que la pàgina cumpleix el nivell Doble-A de conformitat
Imatge que certifica que es un document accessible
Imatge que garanteix que les fulles d'estil utilitzades són accessibles
La casa dels infants » Carta de Serveis
Imprimeix la pàgina

  Presentació   On som / Contactar   Serveis   Compromisos   Informació complementària

Serveis que oferim

Disposem d'espais acollidors i oferim activitats educatives on els nens i les nenes creixen, aprenen i es diverteixen i on les famílies es troben, acompanyades de professionals, per parlar de la criança i l'educació dels seus fills.

Posem atenció a la diversitat de necessitats dels infants petits i llurs famílies; per això ofereix un ventall de serveis i d'horaris, perquè es pugui triar en funció dels interessos i necessitats de cadascú.

Tots els serveis de la xarxa de centres educatius municipals de 0-3 anys comparteixen un mateix projecte educatiu i aquests posen atenció a la diversitat de necessitats dels infants petits i llurs famílies.

Tots els centres ofereixen dues tipologies de serveis:

Escola bressol

Ofereix una oferta de places escolars  per infants de 4 mesos a 3 anys. Estableix una relació i actuació propera a l'entorn familiar que implica un clima afectiu, un entorn acollidor, propostes de joc, activitats obertes i flexibles (atenent a les necessitats individuals i del grup en cada moment), amb poques activitats dirigides, i amb un ritme marcat dels moments de la vida quotidiana i d'hàbits d'higiene i cura del cos.

La intervenció de l'equip educatiu es centra en l'acompanyament dels infants en el seu desenvolupament al llarg dels tres primers anys de vida. Aquest es centra en el desenvolupament de les capacitats d'equilibri emocional (vincles afectius), l'adquisició progressiva de l'autonomia a través de la resolució de les necessitats bàsiques i moments de la vida quotidiana en els quals l' infant és el protagonista dels seus aprenentatges, la necessitat de moviment i joc, la necessitat de saber, desvetllant la seva curiositat i el desig de conèixer  i la necessitat de relació estreta entre la família i l'escola.

Es Contempla com a dret i deure a  les famílies  com a primeres responsables de la criança i educació dels seus fills i filles, reforçant i promovent les seves competències i acompanyant-les en la criança i educació per mitjà de la comunicació diària i de l' intercanvi d'experiències i coneixements entre les famílies amb les educadores i entre elles mateixes. 

Serveis educatius per infants i famílies  

Pels infants són serveis on poden jugar i aprendre en un entorn pensat educativament, segur i significatiu. On gaudeixen de propostes, activitats i moments de socialització, en companyia d'altres infants, les seves famílies o d'altres adults i dues educadores del centre.

Estan centrats en l'infant i orientats a les famílies.

Per a  les famílies són espais d'acompanyament, de suport i de trobada. On poden compartir amb altres famílies la seves experiències com a pares i/o mares, creant progressivament un grup d'ajuda mútua. On es reafirmen com a primers agents educatius dels seus fills/es.

La finalitat d'aquests serveis és incidir en la millora de la qualitat de la vida dels infants, promovent els seus drets i vetllant per les seves necessitats.

Tenint en compte l'oferta global i anual pel tot el Municipi, el centre ofereix als infants i les famílies del Municipi els següents serveis: 

           Espai Nadó

           Espai Familiar

           Espai Familiar l'Escoleta

           Espai de Joc

 

Horaris dels Serveis


Revisat: 25/04/2017

Informació Legal
© Ajuntament de Castelldefels | Plaça de l'Església, 1 | Telèfon: 93 665 11 50

↑ pujar