ACTIVITATS PLA MUNICIPAL DE SENSIBILITZACIÓ ENVERS LA PAU, ELS DRETS HUMANS I LA SOLIDARITAT

Dins del Pla Municipal de Sensibilització envers la Pau, la Solidaritat i els Drets Humans, el Consell Municipal de Pau i Solidaritat, juntament amb la Regidoria de Pau i Solidaritat, es duen a terme diferents activitats durant tot l'any.

 

A continuació es detallen les activitats, els dies i les finalitats:

DIADES CULTURALS SOLIDÀRIES: Sant Jordi i Sant Ponç

 

El 23 d'abril, celebrem Sant Jordi juntament amb les paradetes que posen les diferents entitats i empreses de la ciutat, les entitats de solidaritat que pertanyen al Consell Municipal de Pau i Solidaritat, preparen paradetes i venen llibres i roses, i altres productes relacionats amb la diada, per al finançament de projectes solidaris de les diferents ONGs locals. 

Les paradetes es posen a la Plaça de l'Església durant tot el dia, aproximadament des de les 9h fins a les 19h.

 

 

 

Per altra banda, l'últim cap de setmana de maig celebrem Sant Ponç, i cada any les entitats presenten els seus projectes de cooperació i vénen alimentació de comerç just i artesania d'arreu. Aquests ingressos serveixen per finançar a les ONGs locals i els seus projectes.

 

Les paradetes es posen a la Plaça de l'Església durant els dos dies, aproximadament des de les 9h fins les 19h.

 

 

 

 

 

DISSABTE SOLIDARI

El quart dissabte de juliol, les ONGs locals presenten els seus projectes de cooperació i sensibilitzen sobre la pau i la solidaritat, amb tallers infantils, música en directe i venda d'artesania, menjar i begudes d'arreu. Durant tota la tarda-nit es pot gaudir de diferents activitats i tallers per a tots els públics.

Les paradetes es posen a la Plaça de l'Església, aproximadament des de les 19h fins les 23h de la nit. Durant tota la tarda-nit hi ha actuacions d'animació infantil i musicals.

 

JORNADES DE PAU I SOLIDARITAT

 

Durant dues setmanes, la segona quinzena d'octubre, s'organitzen activitats per a petits i grans, entre les quals destaquen els Menjars d'Arreu del Món. Durant aquests dies es realitzen conferències i tallers que busquen la sensibilització per la Pau, la Solidaritat i els Drets Humans.

 

Els darrers anys, les Jornades han contribuït a la sensibilització i consecució dels Objectius del Mil·lenni (Agenda 2015). A partir del 2017, i per decisió del Consell Municipal de Pau i Solidaritat, es contribuirà a la sensibilització i consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030). 

 

Cada any les Jornades estan emmarcades en un tema que servirà de fil conductor per a totes les conferències i tallers. Les Jornades de Pau i Solidaritat del 2016 van estar centrades en les persones refugiades

 

  

MENJARS D'ARREU DEL MÓN

 

El segon dissabte de les Jornades de Pau i Solidaritat, qualsevol persona de Castelldefels participa de manera altruista presentant plats d'arreu, donant a conèixer la riquesa cultural de la nostra ciutat, unint així solidaritat i convivència.

La recaptació es destina a un projecte solidari d'una ONG local que el Consell de Pau i Solidariat decideix de manera conjunta. S'intenta anar alternant d'any en any la ONG que rep aquest finançament. 

Amb els Menjars, s'ha contribuït als Objectius del Mil·lenni de Nacions Unides, la defensa dels drets humans i la promoció del diàleg entre cultures. A partir del 2017 es contribuirà als Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per Nacions Unides al 2015.

 

CIUTATS DEFENSORES DELS DRETS HUMANS

Resultado de imagen para ciutats defensores dels drets humans

Durant dues setmanes al mes d'octubre es realitzen un seguit de conferències amb els alumnes dels instituts de la ciutat sobre els drets humans. Aquestes conferències són impartides per defensors i defensores dels drets humans d'arreu del món, que visiten 15 municipis de Catalunya, entre ells, Castelldefels.

També s'organitza una conferència oberta a tota la ciutadania impartida per un o una de les defensores i se'ls entrevista a Ràdio Castelldefels sobre la seva lluita en particular. 

 

Si voleu més informació: Ciutats Defensores dels Drets Humans

 

 

PROGRAMA D'EDUCACIÓ PER LA PAU, LA SOLIDARITAT I ELS DRETS HUMANS

Durant tot el curs, una sèrie de tallers són oferts als centres educatius perquè aquests puguin escollir i tractar els valors de la Pau, la Solidaritat i els Drets Humans des d'una altra perspectiva.

 

Aquests tallers es poden trobar a la Guia Educativa, i hi podreu trobar més informació aquí.

 

ACTIVITATS DIVERSES

Durant el curs, a més de les activitats anteriorment descrites, també es duen a terme altres que van sorgint, com xerrades, actuacions organitzades per les Entitats del Consell de Pau i Solidaritat al teatre o pels espais públics.

 

Aquestes activitats són publicades a El Castell

 

 

 

 

 

 

 

Altres projectes als que algunes Associacions del Consell participen:

 

VACANCES SOLIDÀRIES

L'Associació d'Acollida de Nens de Bielorrússia i l'Associació Castelldefels Sàhara organitzen cada estiu unes colònies per a nens i nenes de Bielorrússia i del Sàhara per a que puguin tenir unes vacances en pau i per a garantir un sanejament sanitari durant els mesos que passen a Castelldefels.

 

Si voleu tenir més informació, la podreu trobar aquí.

 

 

 

 

 

Amb el suport de la


Revisat: 19/06/2017

↑ pujar
©
Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l'Església, 1 - 08860 Castelldefels
Telèfon: 93 665 11 50