Hemeroteca

       
Dilluns, 25 de novembre de 2019

L'Ajuntament de Castelldefels mostra el seu condol per la dona assassinada a Tenerife

El consistori condemna aquest nou cas de violència masclista i expressa la seva voluntat de continuar sumant esforços per lluitar contra aquesta xacra social • Amb aquest cas s'eleva a 52 el nombre de dones assassinades aquest any per les seves parelles o exparelles

L'Ajuntament de Castelldefels condemna el darrer cas de violència masclista que ha acabat amb la vida d'una dona de 26 anys a Granadilla de Abona (Tenerife). Es tracta de la 52a víctima mortal d'aquest 2019. L'any passat, un total de 47 dones van ser assassinades per les seves parelles o exparelle

Si es confirma aquest cas com un assassinat masclista, serien 52 les dones assassinades en el que va d'any a Espanya, vuit a Canàries. El recompte oficial, que va començar el 2003, inclou ja a 1.027 dones assassinades per les seves parelles o exparelles. Els fills i filles també són considerats víctimes, tot i que es van incloure en l'estadística més tard, a partir del 2013. Des de llavors, 34 menors han estat assassinats pels seus pares o les parelles de les seves mares i altres 275 han quedat orfes. Aquest últim crim, a més, s'ha produït a la matinada d'aquest dilluns 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

El telèfon d'atenció a les víctimes de violència de gènere és el 016. No deixa rastre a la factura del telèfon, tot i que s'ha d'eliminar del registre de trucades. També hi ha una pàgina web per fer consultes i denúncies.

Castelldefels es reafirma en la seva lluita contra aquests assassinats i en la seva voluntat de posar, per la seva banda, els mitjans que estiguin al seu abast per eradicar aquesta violència i xacra social que pateixen les dones.

Imatge notícia
Imatge d'una manifestació contra els assassinats masclistes
↑ pujar
©
Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l'Església, 1 - 08860 Castelldefels
Telèfon: 93 665 11 50