Hemeroteca

       
Dilluns, 13 de gener de 2020

L'Ajuntament de Castelldefels mostra el seu condol per la dona assassinada a Ciudad Real

El consistori condemna aquest nou cas de violència masclista i expressa la seva voluntat de continuar sumant esforços per lluitar contra aquesta xacra social • Es tracta del segon cas d'assassinat per violència masclista d'aquest any 2020

L'Ajuntament de Castelldefels condemna el darrer cas de violència masclista que ha acabat  amb la vida d'una dona de 61 anys a Puertollano (Ciudad Real). Es tracta del segon cas d'assassinat per violència masclista i la tercera víctima mortal després de l'assassinat el passat el passat 6 de gener d'una mare i la seva filla a Esplugues de Llobregat. L'any passat, un total de 55 dones van ser assassinades per les seves parelles o exparelles.

El recompte oficial d'assassinats masclistes que va començar el 2003, inclou ja a 1.035 dones assassinades per les seves parelles o exparelles. Els fills i filles també són considerats víctimes, tot i que es van incloure en l'estadística més tard, a partir del 2013. Des de llavors, 35 menors han estat assassinats pels seus pares o les parelles de les seves mares i altres 275 han quedat orfes.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores i en 51 idiomes. No deixa rastre a la factura, però cal esborrar-la del registre de trucades de telèfon mòbil. També hi ha una pàgina web per fer consultes i denúncies. Els menors també poden dirigir-se a al telèfon de la Fundació Anar 900 20 20 10 i els ciutadans que siguin testimonis d'alguna agressió han de trucar a l'112.

Castelldefels es reafirma en la seva lluita contra aquests assassinats i en la seva voluntat de posar, per la seva banda, els mitjans que estiguin al seu abast per eradicar aquesta violència i xacra social que pateixen les dones.

↑ pujar
©
Ajuntament de Castelldefels
Plaça de l'Església, 1 - 08860 Castelldefels
Telèfon: 93 665 11 50